top of page

Glob de zapada handmade

Inglobeaza iarna intr-un borcan!

Globul de zapada este ca jucaria preferata de sezon, mai ales ca poti alege figurine sau mici jucarii ale copilului tau. Pentru ca activitatile petrecute impreuna cu mami sau tati sunt preferatele copiilor, acest moment este ideal pentru a va distra si mesteri decoratiuni de iarna.

Materiale necesare:

Nu aveti nevoie decat de un borcan cu capac, figurine micute care sa incapa in acesta, decor din fulgi de zapada artificial si alte elemente( in cazul nostru crengute si fetru), lipici bun (noi am folosit pistolul cu silicon) si sclipici. Optional puteti adauga apa.

Iata cum se face:

Alegeti impreuna figurine micute sau jucarii care sa fie inguste cat sa incapa in borcan si destul de inalte pentru a se vedea bine prin acesta. Daca vreti sa le aranjati intr-un mod anume sau pe un suport mai inalt puteti alege polistirenul, care se modeleaza usor cu un cutter. In acest fel se poate face o baza mai inalta pe care puteti lipi jucariile. Lipiti baza direct de capacul borcanului. Sau daca alegeti doar figurine, le lipiti pe acestea in asa fel incat sa incapa atunci cand infiletati capacul pe borcan.

Pentru decor puteti adauga copacei, crengute sau orice alte materiale pentru a inbunatati ansamblul. Noi am facut un eisberg plutind in oceanul din fetru albastru cu doi pinguini. Sau doi iepurasi in zapada si am lipit crengute subtiri direct de capacul borcanului.

Pentru simularea zapezii folositi vata sau bilute de polistiren.

Dupa ce ati terminat de lipit tot aranjamentul, lasati sa se usuce bine lipiciul.

In acest timp puneti in porcan zapada artificiala si sclipici argintiu, alb sau albastru, pentru un efect mai ... stralucitor! :)

Optional, puteti adaugati apa aprox. trei sferturi din borcan. Noi nu am pus apa din motive de siguranta. Borcanele pot deveni prea grele si cand ai copii mici se pot sparge mai usor daca sunt pline.

La sfarsit infiletati capacul borcanului si gata! Aveti un glob de zapada haios si mult indragit de copii, deoarece are figurinele sau jucariile preferate!

Acum copilului tau se va amuza intr-una agitand borcanul uitandu-se fermecat la magia din interior.

Copiilor le plac aceste "globuri" deoarece contin lucrurile lor, aranjate frumos, intr-un ansamblu tematic. Aceste miniaturi in borcan, fascineaza mereu copiii de toate varstele, stimulandu-le imaginatia si reusind sa ii hipnotizeze minute in sir.

Nu-i asa ca este minunat sa creezi impreuna cu cel mic lucruri atat de simple dar care au asupra lui un efect magic de bucurie!

Este foarte simplu si frumos sa creezi globuri de zapada, mai ales ca dupa acest proiect sigur iti vin si alte idei minunate pentru cadourile de Craciun.

bottom of page