top of page

Nuci + miere ... o placere!

Oare este copil caruia nu-i plac dulciurile?! Cu siguranta toti au o preferinta... Însă nu toate bomboanele pline de zahăr, coloranţi şi grăsimi care sunt gustoase, sunt si sanatoase. Există însă o metodă prin care sa satisfaci pofta de dulciuri intregii familii în cel mai sănătos mod. Adriana Carlig, nutritionist si specialistă în alimentaţie vegană fără foc, mi-a spus o reţeta delicioasa. Denumirea „raw vegan" înseamnă alimentaţie de origine vegetală, nu animală, preparată fără foc..

Asa ca, pe o zi ploioasa, numai buna de stat in casa, m-am gandit sa fac repede ceva bun pentru bombonica mea, Ofelia (de aproape 5 anisori). Stiind ca Adriana face din orice aliment o gustare deelicioooaasa... i-am dat un mesaj de ajutor. Am doar nuci si miere, i-am spus...si iata cum vine ea cu o reteta delicioasa la care nu ma gandisem pana atunci: nuci + miere + cacao = un aluat absolut delicios, numai bun de modelat, ornat si.. mancat... :)

Reteta BOMBONELE Nuci+Miere

Ingrediente:

un bol cu miez de nuca

1/2 pahar miere

3-4 linguri cacao

Preparare:

Se adauga miezul de nuca si cacao in vasul robotului de bucatarie mixand bine pentru a taia/faramita bine nucile.

Se adauga mierea, se mixeaza din nou pana se formeaza un aluat inchegat bine.

In functie de marimea dorita, modelati bilutele de aluat si le rostogoliti prin cacao, cocos sau bombonele mici pentru ornat.

Pentru urmatoarele zile se pot pastra in frigider, acoperite.

Pofta buna!

bottom of page