top of page

1 Martie - Martisoare creative

Descoperă-i copilului tau cum poate confectiona MARTISOARE pentru 1 MARTIE!

Pentru ca tuturor le place sa modeleze, incepem colectia de martisoare din acest an cu unele din aluat de faina, apa si sare.

Dupa cum vedeti in imagini, figurinele au iesit minunat si daca aveti si culori la tub sau guase, copiii or sa le adore.

Iata si ingredientele pentru pasta de modelat:

- 1 cana sare fina

- 1 cana apa calduta

- 3 cani de faina

Amestecam intai sarea cu apa pentru a se dizolva putin, apoi adaugam faina si framantam bine.

Toata lumea trebuie sa participe la modelat si decupat cu diferite forme: catelusi, gainuse, pisici, mere, pere si cirese, bilute si stelute.

Dupa ce ati terminat, le asezati intr-o tava la cuptor si le scoateti dupa aprox. 15 min. Atentie sa nu se arda suprafata! Acestea trebuie sa fie cat mai albe pentru ale colora si decora ulterior. Se lasa la racit 30min. si apoi le puteti colora.

Ne-am distrat decorand figurinele si asta va doresc si voua!

Activitate pentru dezvoltarea creativitatii! Implicarea in aceasta actiune aduce beneficii nemasurate dezvoltarii emotionale, sociale, cognitive si fizice a copilului tau. In fiecare copil exista un impuls creator si fiecare trece prin aceleasi etape artistice daca sunt incurajati in aceasta directie. Viteza cu care fiecare copil evolueaza artistic este datorata incurajarii pe parcurs de catre adulti.

bottom of page