IN ATENTIA PARINTILOR
Am introdus acest paragraf, in atentia parintilor, deoarece atelierele sunt adresate si copiilor mici cu varste pana in 4 ani. Perioade in care copii au alergii, sensibilitati sau simt nevoia permanenta de a fi langa unul dintre parinti. De aceea, copii mai mici de 6 ani trebuie sa fie insotiti de parinti la atelierele cu activitati in aer liber. Cand copii au alergii la diverse alimente sau materiale, parintii trebuie sa informeze persoana ce desfasoara activitatea in atelier.
Pentru copii, jocul este o activitate esentiala si in acelasi timp spontana, a carui valoare este data de relatia afectiva care se leaga in timpul jocului cu persoana draga.
Fiind mama stiu cat de important este siguranta copilului. De aceea ma orientez catre activitati cu materiale naturale, non toxice, din ingrediente folosite in bucatarie: faina, amidon alimentar, bicarbonat de sodiu alimentar, coloranti alimentari, ulei,sare, otet si alte ingrediente in functie de activitate.
Experimentele stiintifice, cum sunt "Vulcanul activ", de asemenea contin ingrediente folosite in alimentatie, eruptia vulcanului fiind o reactie intre otet si bicarbonatul de sodiu.
Experienta si cunostintele pe care copilul le dobandeste jucandu-se se reflecta asupra dezvoltarii sale psihice, intelectuale si emotionale.
Pentru copii mai mici de 4 ani sunt recomandate jocurile senzoriale, descoperirea culorilor, modelajul, si nu in ultimul rand cunoasterea mediului natural.
Copilul mic trebuie sa descopere prin el insusi si sa fie incurajat in eforturile pe care le face.
Activitatile cu copii se organizeaza atat in interior cat si in aer liber:
- "Micul pirat"- descoperirea indiciilor pe traseu. Aceasta aventura este adresata copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Durata este de 1 ora.
- "Micul paleontolog" - copiii invata despre stiinta paleontologiei. Descopera fosile in nisip, jocuri tematice. Activitate adresata copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Durata este de 1 ora.
- Experimente stiintifice in natura : Studiul insectelor si habitatul lor; Studiul plantelor-ierbarul; Studiul naturii in functie de anotimp. Pot participa copii de orice varsta; Durata este de 1 ora.
- Constructii cu elemente naturale : Pluta din bete; Casute pentru zane; Turnuri din pietre; Castele sau Cetati cu si multe alte lucruri in functie de imaginatia si dorinta fiecariu copil. Pot participa copii de orice varsta. Durata este de 1 ora.
- Creativitate libera : Action-painting; Finger painting; Lansare- lampioane desenate si multe alte jocuri LIBERE si haioase in care pot participa copii de orice varsta. Durata este de 1 ora.
Inscrierile se fac la numarul de telefon : 0724914686, sau ne puteti contacta prin mail.
Activitatile speciale in aer liber, de sarbatori:
- Petrecerea de Halloween - copiii vor purta costume de vrajitoare, schelet sau fantoma, la alegere. Se vor face intreceri pe echipe unde copiii vor participa la concursul de mancat gogosi cu mainile la spate, la ansamblarea unui schelet din carton si alte jocuri tematice de Halloween. Atat echipa castigatoare cat si echipa concurenta vor primi diplome si plastilina bio. Durata este de 1-3 ore.
Activitatile in interior (Pentru copii de orice varsta.Durata este de 1 ora):
- "Descopar densitatile" - experimente cu apa, ulei, culoare si sare.
- "Descopar reactiile" - experimente cu lamaie, apa, bicarbonat de sodiu, culoare, otet si alte ingrediente alimentare.
- "Curcubee sarate" - experimente cu sare si culori lichide.
- "Vitraliul magic" - Descoperirea spectrului cromatic si culorilor secundare folosind lumina.
- "Print Art" - imprimare cu stampile, sabloane sau prin metoda gravurii.
- "Clasic-Art" - pictura pe hartie, material textil ud, plastic, sugativa si alte suprafete.
- "Cu manuta mea" - pictura bio folosind degete, palme, talpi. Activitate ideala pentru bebelusi.
- "Plastilina Bubulina" - modelaj cu plastilina naturala. Activitate ideala pentru bebelusi.
- "Vulcanul din Jurasic" - realizarea unui vulcan folosind tehnica papier-parche.
- Teatru de Umbre -"Dinozaurii" : o poveste pe intelesul celor mici, in care este descrisa evolutia animalelor pe planeta noastra inca de pe vremea dinozaurilor! Durata acestui atelier este de 20 min.
- "Descopar literele" - jocuri si colaje tematice, din materiale naturale pe suprafete variate.
- "Descopar universul" - studiul si recunoasterea planetelor, pictura, colaj si modelaj tematic. Acest atelier este impartit in 3 module: 1. Invatarea planetelor; 2. Reproducerea prin colaj si pictura a planetelor; 3. Sistemul solar- copii costumati in planete jucandu-se si rotinduse in jurul soarelui, fiecare descriind planeta pe care o reprezinta.
- "Descopar anotimprile" - Activitati de sezon: colaj, desen, studiul anotimpului, rolul si caracteristicile acestuia.
Activitatile speciale in interior, de sarbatori:
- Activitate pentru Sarbatoarea Craciunului - Atelierul "Ne jucam si invatam sa mancam sanatos" este impartit in 2 module (primul - 29 nov, ora 11:00; al doilea- decemprie) si consta in jocuri creative si concursuri despre importanta fructelor si legumelor in alimentatie.
Durata unui modul este de 2h. Locatia: Gradinita Tonys (vezi harta)
Sunt multe alte activitati, in cadrul atelierelor Descopera prin Joaca, ce cuprind educarea si disciplinarea copilului, modelandu-i comportamentul in relatie cu ceilalti copii, dezvoltandu-i capacitatea si abilitatile de comunicare, socializare si invatare.
Jocul il face pe copil sa se simta fericit. Un copil fericit are o imagine buna despre sine si are incredere in el.