top of page

Biscuiti cu unt (pentru copii de la 6 luni +)

Frigul a venit cam pe neasteptate saptamana asta tinandu-ne in casa. Dar nimic nu se compara cu bunatatile aburinde, scoase de la cuptor atunci cand afara-i urat!

Atmosfera calda si primitoare, cu miros de scortisoara care umple casa de bucurie mereu a fost preferata mea in anotimpul rece.

Noi am facut in familie biscuiti cu unt pentru copii mici si mari, tatici si bunici.

Poti face pentru micutul tau sau impreuna cu sora/ fratele mai mare, asa satisfactia creste la fel ca apetitul.

Iata si reteta:

BISCUITI CU UNT

Ingrediente: 1 ou

2-3 linguri zahar

un praf de zahar vanilat ( optional)

1 pachet unt

4-5 linguri late

faina cat cuprinde

Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana este incorporata complet si devine un aluant moale, ca o plastelina numai bun de modelat. Se intinde o foaie nu foarte subtire, apoi se decupeaza cu formele preferate. La cuptorul preincalzit (175 grade C), se introduce prima tava si se lasa aprox. 30 min, apoi a doua tava se coace in 15 min. Verificati din cand in cand biscuitii, pentru a nu se arde.

Eu am avut un mic ajutor plin de energie de data acasta in bucatarie. :)

DESCOPERA AVANTAJELE GATITULUI, IMPREUNA CU COPILUL TAU

Pentru a gati impreuna cu copilul tau, este nevoie de mult timp si rabdare, dar ajutorul pe care tu il poti oferi este de nepretuit! Atunci cand il implici in activitati comune cum este gatitul, copilul capata incredere in sine, invata lucruri noi si vede rezultatul muncii lui. Aprecierile pe care le va primi de la intreaga familie dupa gustarea preparatului vor insemna foarte mult pentru copil.

Multi stim cat de important este timpul petrecut impreuna cu copilul, iar gatitul impreuna este o buna oportunitate pentru a fqace acest lucru. Copii care gatesc impreuna cu parintii, se exprima emotional mult mai bine. De asemenea ii ajuta sa povesteasca deschis despre evenimentele petrecute in ziua respectiva sau temerile pe care le au dar si lucrurile pe care si le doresc.

Gatitul nu trebuie sa fie un chin pentru tine, asa ca profita de timpul petrecut impreuna si distreaza-te impreuna cu cel mic, in timp ce preparati o reteta delicioasa!

bottom of page